Informatie Wastechniek

Wastechniek

De installatie van Carwashleeuwarden is zeer uitgebreid. We zullen enkele bijzonderheden hieronder behandelen.

Inweekproces

Inweekproces met een actieve shampoo gecombineerd een anti-insectenmiddel met een PH waarde tussen de 9.2 en 9.5 gaan wij het vuil losweken. Ook verwijderd deze shampoo, de eventueel achtergebleven slachtoffers, en weekt deze los van de lak. Carwash Leeuwarden werkt bewust met lage PH waarden om de lak niet aan te tasten.

Naspuiten met Hoge druk

Een van onze medewerkers gaat de auto nu naspuiten, hij volgt de contouren van uw auto en met een verantwoorde druk uw auto vrij maakt van zand en scherp vuil.

Bodemwassing

Bij programma 1 wordt de bodem van de auto met hoge druk gereinigd.

Supervelgen

Bij programma 1 & 2 krijgt u standaard het super velgen programma.Het zwarte remstof wordt van uw wielen verwijderd.

Textielwassing

Met zachte “vilt achtige’ lapjes wordt uw auto voorzichtig gewassen zonder dat deze lapjes tegen uw auto duwen. Leuke bijkomstigheid van deze textielsoort is dat de lak een beetje wordt gepoliteerd

Hoofdwas

Met een PH neutrale shampoo wordt de auto hier nog eens grondig gewassen en tenslotte met schoon water afgespoeld.

Waxzone

Wax behandeling bestaat uit een mengsel van water en speciale waxen. Als dit mengsel over uw auto wordt gesproeid, dan grijpen de waxen direct de lak vast, en het water loopt eraf. De poriën van de lak worden keurig ‘afgesealed’ met een wax laagje. Door deze behandeling is de lak gladder, beter beschermt tegen UV-straling en blijft de auto langer schoon.

Droogproces

Nadat de auto volledig is uitgelekt, komt u onder twee krachtige blaastoestellen door. Deze apparaten blazen koude lucht over uw auto met een luchtsnelheid van ongeveer 250 km/u. Uw auto is keurig droog!